Bitcoin, mai volatil ca oricând

33
2 minute de lectură

Valoarea bitcoin a avut fluctuații majore pe parcursul ultimelor săptămâni, urcând până la 14.000 de dolari la 26 iunie și coborând apoi la valoarea de 9.600 de dolari la 2 iulie, înainte de a urca din nou la puțin peste 12.000 de dolari.

De unde vine însă această volatilitate?

Naeem Aslam, analist-șef în cadrul ThinkMarkets FX, a explicat că valoarea de 10.000 de dolari atinsă la 21 iunie a trimis un semnal micilor investitori cu privire la o revenire a bitcoin. Este pentru prima oară când bitcoin depășește 10.000 de dolari din martie 2018, informează CNN.

Alte criptomonede, între care ethereum, XRP, litecoin și EOS, au crescut de asemenea.

Însă Lennon Sweeting, din cadrul Coinsquare Capital Markets, consideră că însăși creșterea bruscă este responsabilă pentru căderea ulterioară, marii investitori încercând să profite rapid de pe urma schimbărilor violente pe termen scurt.

„Există câțiva jucători majori care dețin masiv bitcoin și care pot zdruncina piața“, a spus Sweeting.

Libra, o validare a criptomonedelor?

Mai multe motive ar putea sta la baza acestei volatilități, însă cel mai probabil cauza poate fi identificată în anunțul Facebook cu privire la viitoarea lansare a propriei criptomonede, Libra.

Anunțul Facebook este o mișcare ce poate legitimiza bitcoin, consideră Aslam, care precizează că nu ar fi surprins dacă Amazon și alți jucători mari din sectorul retail ar încerca să se implice mai mult în tranzacții cu monede digitale.

Însă moneda propusă de Facebook este una controversată, mai ales în contextul în care gigantul social media se confruntă cu întrebări legate de influența exercitată în alegerile din mai multe țări, pe parcursul ultimilor ani, dar și de o serie de știri false publicate pe platformă.

Astfel, atenția pe care Congresul american o acordă Libra nu constituie o supriză. La 16 iulie, un comitet bancar senatorial va avea o audiere cu privire la planurile Facebook în sectorul criptomonedelor, urmată, a doua zi, de o audiere în cadrul Comitetului pentru Servicii Financiare din Camera Reprezentanților.

În aceste condiții, investitorii au fost poate prea entuziaști cu privire la ce va însemna Libra pentru bitcoin, avertizează Aslam.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele