Blocaj în discuțiile de la Bruxelles. Summitul se reia după discuțiile bilaterale

144
2 minute de lectură

Summitul UE care a început duminică la Bruxelles a fost suspendat în cursul nopții de către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat pe Twitter purtătorul de cuvânt al Consiliului, Preben Aamann.

”Summitul UE a fost suspendat de către preşedintele Consiliului European. Tusk va organiza acum întâlniri blaterale cu liderii. Summitul UE se va relua după terminarea întâlnirilor bilaterale”, a scris Aamann pe Twitter, citat de Mediafax.

Liderii erau programați să se reunească la ora 1:00 dimineața (ora 2:00, ora României), au declarat pentru POLITICO doi diplomați UE.

Context. Liderii statelor membre din Uniunea Europeană s-au reunit duminică la Bruxelles, unde vor discuta despre desemnarea șefilor principalelor structuri de conducere.

Liderii europeni trebuie să desemneze șefi pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, Banca Centrală Europeană și un Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate.

Donald Tusk are programate întâlniri cu fiecare dintre lideriii UE, în timp ce Timmermans se întâlneşte la rândul său cu unii dintre aceştia.

Cehia și Slovacia se opun în continuare propunerii ca socialistul Frans Timmermans să devină președinte al Comisiei Europene, a declarat pentru POLITICO un diplomat european.

Premierul irlandez Leo Varadkar a fost vehiculat în discuțiile președintelui Consiliului Europei, Donald Tusk, cu liderii UE ca fiind un potențial candidat la președinţia Comisiei Europene, dar Varadkar a spus că nu dorește această funcţie, potrivit unui diplomat european.

Întâlnirile bilaterale dintre Donald Tusk și liderii UE s-au încheiat.

“Theresa May tocmai a părăsit întâlnirea cu Tusk”, a declarat un diplomat european.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele