BNR va lansa o monedă de aur aniversară dedicată publicării romanului „Craii de Curtea-Veche“

57
2 minute de lectură
Sursa: BNR

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, din 30 decembrie, o monedă din aur dedicată împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic „Craii de Curtea-Veche“, se arată într-un comunicat al băncii.

Urmăriți-ne și pe Facebook

Având o valoare de 100 de lei, moneda va avea forma rotundă, cu diametru de 21 milimetri, greutatea de 6,452 grame și granțul zimțat.

Aversul monedei redă o compoziție reprezentând Bucureștiul în perioada când se desfășoară acțiunea romanului „Craii de Curtea-Veche“, inscripția în arc de cerc „ROMANIA“, stema României, anul de emisiune „2019“ și valoarea nominală „100 LEI“.

Reversul monedei prezintă portretul și numele scriitorului Mateiu Ion Caragiale, inscripția circulară „CRAII DE CURTEA-VECHE“ și anul primei publicări a romanului, „1929“.

Monedele din aur vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru această emisiune este de 250 monede din aur.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.945,00 lei.

Monedele din aur dedicate împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic „Craii de Curtea-Veche“ au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur dedicate împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele