Mai aproape de adoptarea Pachetului Mobilitate 1

61
2 minute de lectură

Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER 2) reunit în această dimineață a confirmat acordul din 11 decembrie 2019 privind Pachetul Mobilitate 1, anunță printr-un comunicat de presă Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

”Acesta reprezintă primul pas către adoptarea finală a Pachetului Mobilitate 1. Următorii pași sunt aprobarea formală a Consiliului de Miniștri și aprobarea oficială a Parlamentului European. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în primul trimestru al anului 2020,” precizează în comunicat reprezentanții transportatorilor.

Totodată, Comisia Europeană și-a arătat intenția de a efectua o evaluare de impact a anumitor elemente ale acordului – în special întoarcerea obligatorie acasă a vehiculului la fiecare opt săptămâni și restricțiile pentru primul și ultimul segment rutier al unei operațiuni de transport combinat – pentru a verifica compatibilitatea acestora cu noua politică europeană privind Pactul Ecologic (Green Deal), care a fost adoptată de Comisia Europeană tot pe 11 decembrie 2019.

În acest context, UNTRR solicită eurodeputaților români și Ministerului Transporturilor contestarea acordului trialogului privind Pachetul Mobilitate 1, prin care firmele de transport rutier din România sunt excluse din piața europeană de transport, fiind apreciat de aceștia ca inacceptabil. 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise – operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele