Boeing a anunțat o actualizare a softului 737 MAX

33
1 minut de lectură

Boeing a anunțat ieri că a reprogramat softul modelului 737 MAX pentru a preveni erori asemănătoare celei care ar fi dus la prăbușirea a două astfel de aparate în ultimele 5 luni, informează Mediafax.

Producătorul american a informat că actualizarea anunțată le va oferi piloților mai mult control asupra aeronavelor. „Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că asemenea accidente nu se vor mai întâmpla“, a declarat Mike Sinnett, vicepreședinte Boeing.

Un avion Boeing 737 MAX-8 care efectua cursa Lion Air 610 între oraşele indoneziene Jakarta şi Pangkal Pinang s-a prăbuşit în octombrie 2018 în mare. Cele 189 de persoane aflate la bord au murit. Un alt aparat Boeing 737 MAX-8, al companiei Ethiopian Airlines, care zbura de la Addis Abeba (Etiopia) spre Nairobi (Kenya) s-a prăbuşit în martie 2019, toate cele 157 de persoane aflate la bord pierzându-și viața.

Potrivit experţilor, piloţii probabil au avut dificultăţi în dezactivarea unui sistem automat ce împiedică pierderea portanței avionului, în anumite condiții de zbor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele