Facebook interzice naționalismul alb și separatismul

99

Facebook a anunțat că va bloca „manifestările de susținere și orice formă de reprezentare a naționalismului alb și al separatismului“ pe rețelele sale de socializare (Facebook și Instagram) începând de săptămâna viitoare.

De asemenea, gigantul social media și-a luat angajamentul de a-și spori abilitatea de a identifica și bloca materialele postate de grupări teroriste, relatează BBC.

Utilizatorii care vor face căutări folosind termeni ofensatori vor fi redirecționați către pagina unei organizații ce combate extremismul de dreapta.

Compania a permis până acum conținutul naționalist alb deoarece nu l-a perceput drept rasist. Până de curând, compania a considerat că naționalismul alb este o formă acceptabilă de expresie „similară cu mândria de a fi american sau separatismul basc, care pot fi parte importantă a identității unei persoane“.

Cu toate acestea, Facebook a anunțat că după trei luni de consultări cu „membri ai societății civile și academicieni“ a ajuns la concluzia că naționalismul alb nu poate fi izolat cu adevărat de supremația albă și grupurile organizate ce promovează ura.

Autorul atentatului comis la două moschei din Cristchurch, Noua Zeelandă, soldat cu moartea a 50 de oameni, a transmis atacul în direct pe Facebook. După atentat, mai mulți lideri mondiali au cerut companiilor de social media să-și asume mai multă responsabilitate pentru materialele extremiste postate pe platformele lor.

Facebook a anunțat că, în numai 24 de ore, a șters 1,2 milioane de postări cu filmul atacului din Noua Zeelandă. Alte 300.000 au fost șterse ulterior. Un grup ce reprezintă comunitatea musulmană din Franța a dat în judecată Facebook pentru că a permis încărcarea clipului pe platformele sale.

Alte companii au luat măsuri pentru a bloca accesul la filmul atentatului. Reddit a blocat o discuție sub titlul „watchpeopledie“, în timp ce Valve, care deține platforma de gaming Steam, a anunțat că a șters peste 100 de postări ce-l lăudau pe autorul atacului.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele