Boeing, amendată cu 3,9 milioane de dolari

27
1 minut de lectură
Foto: Boeing

Urmăriți-ne și pe Facebook

Administraţia Federală de Aviaţie (FAA) a anunțat că vrea să impună companiei Boeing o amendă de 3,9 milioane de dolari întrucât a permis instalarea unor componente defecte pe circa 130 de aeronave modelul 737 NG, transmite Reuters, citat de Mediafax.

FAA a comunicat că Boeing “a eşuat în a-şi analiza în mod adecvat furnizorii pentru a se asigura că aceştia îndeplinesc cerinţele de calitate ale companiei. Boeing a solicitat certificatul de navigabilitate din partea FAA cu toate că a determinat că anumite componente nu pot fi utilizate, potrivit testelor de rezistenţă”.

Boeing a explicat într-un comunicat că nu este de acord cu afirmaţiile autorităţii și nici cu amenda, dar conştientizează îngrijorările acesteia. “Noi lucrăm aproape de clienţii noştri pentru a lua măsurile corespunzătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt Charles Bickers.

Compania are la dispoziţie 30 de zile să răspundă prin plata amenzii sau prin contestarea acesteia.

FAA a anunțat în iunie că 300 de aparate NG şi 737 MAX ale Boeing ar putea conţine componente fabricate necorespunzător şi a solicitat înlocuirea rapidă a acestora. Amenda anunțată acum privește doar componentele modelului NG, iar autoritatea va continua să analizeze și problemele apărute în cazul aeronavelor MAX.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele