Erupție vulcanică pe o insulă turistică neozeelandeză. Autorități: „Nu mai sunt semne de viață“

99
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Eforturi disperate se desfășoară pentru localizarea eventualilor supraviețuitori ai unei erupții vulcanice ce a avut loc luni, pe insula White, din Noua Zeelandă. Conform datelor provizorii, cinci persoane și-au pierdut viața, alte câteva zeci fiind încă dispărute.

Aproximativ 50 de persoane se aflau pe insulă. Dintre cele 23 de persoane salvate, peste zece se află în stare critică, după ce au suferit arsuri grave, relatează BBC.

Erupția vulcanică s-a declanșat fără semnale prealabile, în timp ce turiștii de pe nava de croazieră „Ovation of the Seas“ vizitau insula vulcanică.

„Nu mai sunt semne de viață“, a anunțat poliția neo-zeelandeză, luni seara, la finalul mai multor zboruri de recunoaștere.

Mai mulți turiști au fost văzuți intrând în craterul vulcanului chiar înainte ca acesta să erupă. „Plecând de la informațiile pe care le avem la dispoziție, nu credem că există supraviețuitori pe insulă“, se arată în cel mai recent comunicat al poliției.

White Island, cunoscută și sub numele de Whakaari, este cel mai activ vulcan din Noua Zeelandă. Cu toate acestea, insula aflată în proprietate privată este o destinație turistică foarte populară.

Atât turiști neozeelandezi, cât și străini se aflau în grupul care vizita insula în momentul erupției, a precizat poliția.

Premierul Jacinda Ardern a declarat că știe că „persoanele care au avut apropiați pe insulă sau în apropierea acesteia vor fi extrem de îngrijorate“, asigurându-le că forțele de poliție fac „tot ce le stă în putere“. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele