Boris Johnson sugerează că este nevoie și de un nou acord comercial cu UE

33
1 minut de lectură

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că există șanse ca Marea Britanie să ajungă la o nouă înțelegere de Brexit cu Uniunea Europeană, însă este nevoie și de un nou acord comercial, relatează site-ul agenției Reuters.

“Ce vrem să facem, este să clarificăm faptul că soluția de rezervă nu este bună, trebuie să dispară. Acordul de retragere trebuie să dispară. Însă există șansa unei noi înțelegeri”, a declarat Boris Johnson.

“Vrem să creăm un nou parteneriat care să includă toate lucrurile care contează pentru noi, inclusiv cooperarea în apărare, securitate, domeniul informațional, cultură, știință”, a mai afirmat acesta, sugerând că este nevoie și de “un nou acord comercial care să permită controlarea tarifelor și reglementărilor”.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele