Boris Johnson: Vom ieși din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie „orice ar fi”

186
1 minut de lectură

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat marți în cadrul unei conversații telefonice cu omologul său irlandez, Leo Varadkar, că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie „orice ar fi”, conform Mediafax care citează Reuters.

„Prim-ministrul a explicat clar că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie orice ar fi”, se menționează într-un comunicat emis de biroul prim-ministrului britanic în urma discuției telefonice dintre cei doi lideri.

„Prim-ministrul a transmis că Guvernul va accepta orice negocieri care au loc cu determinare, energie și în spiritul prieteniei. A explicat clar că preferă să părăsească Uniunea Europeană cu un acord, dar trebuie să fie un acord care elimină backstop-ul”, conform comunicatului.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele