Furt de date fără precedent din sistemul bancar

141
2 minute de lectură

Datele personale a circa 106 milioane de persoane din Statele Unite și Canada au fost furate într-un atac cibernetic ce a vizat holdingul bancar Capital One, a anunțat compania, citată de BBC.

Presupusa atacatoare, Paige Thompson, a fost arestată luni, după ce s-a lăudat online cu fapta sa.

Potrivit Capital One, datele furate includ nume, adrese și numere de telefon ale clienților băncii. Cu toate acestea, hackerul nu a putut accesa conturi ale acestora.

Furtul de date ar putea fi unul dintre cele mai mari din istoria sistemului bancar.

Capital One este un operator bancar și unul dintre principalii eliberatori de cărți de credit din Statele Unite. Compania a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că aproximativ 100 de milioane de persoane din Statele Unite și șase milioane din Canada au fost afectate. Furtul de date a fost depistat la 19 iulie.

Conform Capital One, hackerul a reușit să „exploateze“ o „vulnerabilitate de configurare“ în infrastructura companiei.

Pe lângă nume și date de naștere, atacatorul a obținut și scoruri de credit, limite, istorice de plăți, precum și date de contact.

Capital One a anunțat că nu crede că datele ar fi putut fi folosite la comiterea de fraude, însă a precizat că va continua investigația.

„Deși sunt mulțumit de faptul că autorul a fost prins, îmi pare nespus de rău pentru ce s-a întâmplat. Îmi cer scuze pentru îngrijorările pe care acest incident le-a provocat în rândul celor afectați și sunt hotărât să repar această situație“, a declarat președintele Richard Fairbank.

Departamentul american de Justiție a confirmat că a arestat o fostă angajată a unei companii din Seattle în legătură cu atacul, aceasta fiind de profesie inginer de software.

Paige Thompson, în vârstă de 33 de ani, a fost arestată sub acuzații de abuz și fraudă computerizată și riscă o pedeapsă cu până la cinci ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele