Brazilia a acceptat în cele din urmă primirea ajutoarelor financiare

66
1 minut de lectură

Brazilia a acceptat ieri, în cele din urmă primirea ajutoarelor financiare oferite de organizaţii externe şi ţări pentru a combate incendiile din pădurea amazoniană, cu condiţia de a putea gestiona singură fondurile primite, conform AFP.

Anterior preşedintele Bolsonaro respinsese ferm oferta financiară de 20 de milioane de dolari propusă de G7.

“Punctul esenţial este ca aceşti bani, odată intraţi în Brazilia, să nu contravină suveranităţii braziliene şi ca gestionarea fondurilor să fie în responsabilitatea noastră” a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei braziliene.

Schimbarea de poziţie s-a produs după ce valul de indignare privitor la incendii a cuprins întreaga lume, dar şi după ce încheierea acordului de liber schimb UE-Mercosur, încheiat pe 28 iunie, după 20 de ani de negocieri este amenințată să ajungă în impas.

Un total de 1.659 de noi focare au fost înregistrate în Brazilia de Institutul naţional de cercetare spaţială (INPE) în ultimele 24 de ore, mai mult de jumătate din Amazonia.

Aproximativ 2.500 de oameni şi 15 avioane, dintre care două bombardiere cu apă C-130 Hercules, sunt mobilizate pentru a combate incendiile care fac ravagii atât în Brazilia cât şi în Bolivia învecinată.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele