BREAKING Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale

162
1 minut de lectură

Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaților a adoptat, marți, cu 277 de voturi pentru și 21 de abțineri, un proiect de lege în acest sens. Camera Deputaților este decizională în acest caz.

Printre categoriile care nu vor mai avea pensii speciale se numără parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii, transmite Mediafax.

Deputații au respins, în plenul de marți, amendamentele lui Adrian Solomon adoptate în Comisia de muncă, prin care erau eliminate și indemnizațiile speciale pentru sportivii de performanță și artiștii. Propunerea de respingere a venit chiar din partea social-democratului.

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Mai departe, proiectul de lege urmează să ajungă la președintele României pentru promulgare.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele