Brexit: Marea Britanie și Irlanda de Nord ar putea avea fusuri orare diferite

88
1 minut de lectură
LONDON, ENGLAND - APRIL 02: The Union flag flies in front of the Clock face on the Queen Elizabeth Tower, commonly referred to as Big Ben on April 2, 2019 in London, England. The current deadline which the United Kingdom is to leave the European Union is April 12, 2019. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

După ieşirea Marii Britanii din UE, Irlanda de Nord şi restul regatului vor avea fusuri orare diferite, timp de şase luni pe an, scrie The Independent, citat de Mediafax.

Presa britanică scrie că, în urma acordului de retragere a Marii Britanii din UE, s-ar putea ajunge ca Irlanda de Nord să nu schimbe ora de două ori pe an, așa cum se va întâmpla în restul Regatului Unit.

Orice schimbare la nivel european în ceea ce privește schimbarea orei s-ar aplica în Irlanda și, având în vedere condițiile tratatului de divorț semnat de Londra și Bruxelles, Irlanda de Nord va trebui să fie în conformitate cu Dublinul, scrie The Independent.

Parlamentul European a votat anul trecut pentru renunţarea la schimbarea de două ori pe an a orei, dar decizia nu este obligatorie.

Dacă Irlanda va hotărî să nu mai schimbe ora, atunci, cei 1,8 milioane de locuitori din Irlanda de Nord ar rămâne la ora de vară pe tot parcursul anului, în timp ce ceilalți îşi vor da ceasurile cu 60 de minute în urmă.

În prezent, toate cele 27 de state UE trec la ora de vară în ultima duminică din martie şi înapoi la ora de iarnă în ultima duminică din octombrie, un model pe care îl urmează şi Marea Britanie.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele