Dosarul finanțărilor ilegale pentru primării: Ghizdeanu a falsificat 1080 de procese verbale

491
2 minute de lectură
Foto: Agerpres

Joi, fostul preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, Ion Ghizdeanu, a fost pus de procurori sub control judiciar. Omul-cheie al PSD-ului a fost acuzat de fals intelectual după ce ar fi falsificat nu mai puţin de 1080 de procese verbale.

Ion Ghizdeanu a fost pus sub control judiciar de procurori, după ce ar fi falsificat 1080 de procese verbale necesare primăriilor pentru a obţine finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru proiectele locale, transmite Mediafax.

Fostul şef al Comisiei Naționale de Strategie şi Prognoză a fost audiat, joi, de procurori.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au ridicat documente de la 17 primării din întreaga ţară în acest dosar.

Ion Ghizdeanu era considerat omul-cheie al PSD-ului în implementarea politicilor economice şi împărţirea banilor statului.

Acesta este bănuit că din septembrie până în noiembrie anul trecut a falsificat evaluarea unor proiecte depuse de autorităţile locale. Nu pe toate, ci pe cele ale primarilor PSD, ca să le ajute să obţină finanţări de la stat.

Surse susțin că aproape 80% dintre programele dezvoltate prin Fondul de Investiţii mergeau către social democraţi.

Joi au avut loc percheziţii la 17 primării din România care au obţinut finanţare din fondul gestionat de Ghizdeanu.

Ghizdeanu a fost şef al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, instituţie care gestiona Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Acesta acorda finanţări tuturor primăriilor care aveau proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele