Britanicii au preferat România ca destinație de vacanță

1 minut de lectură

România a înregistrat cea mai mare creștere în rândul destinațiilor de vacanță alese de turiștii britanici în perioada 2007 și 2017, potrivit datelor oferite în raportul pe 2018 al Organizației Mondiale de Turism, informează evening.co.uk.

O analiză făcută de compania de turism On The Go Tours, care citează informații din raportul Organizației Mondiale de Turism din 2018, arată că România a înregistrat cele mai mari creșteri în rândul destinațiilor de vacanță alese de turiștii britanici. Potrivit datelor citate de aceasta, numărul turiștilor britanici care au vizitat România în perioada 2007 și 2017 a crescut cu 638%, potrivit Mediafax.

A doua țară care a reușit să capteze atenția mai multor turiști din Marea Britanie a fost Lituania, care a înregistrat o creștere de 147%. Mexicul se află pe locul al treilea, cu o creștere de 145%.

Alte state care au reușit să atragă mai mulți turiști britanici în ultimii zece ani au fost Ungaria, cu 70%, Emiratele Arabe Unite, cu 64%, Polonia, cu 56% , Portugalia, cu 50%, Danemarca, cu 45% , Nigeria, cu 38%, și Maroc, cu 37%.

Interesul crescut al britanicilor pentru România poate fi explicat prin faptul că este o destinație ieftină, dar și una cu atracții culturale, precum numeroasele mănăstiri din Moldova și castelele și orașele medievale din Transilvania, spun autorii articolului.

Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele