Euroscepticii, în ascensiune în Olanda

37
1 minut de lectură

Coaliția de guvernare de centru-dreapta din Olanda, condusă de premierul Mark Rutte, ar putea pierde majoritatea în Senat după alegerile regionale de miercuri, în timp ce formațiunea populistă și eurosceptică Forumul pentru Democrație (FVD) este în ascensiune, potrivit rezultatelor parțiale, informează Mediafax.

Urmând exemplul președintelui american Donald Trump, liderul formațiunii eurosceptice, Thierry Baudet, se opune imigrației și a enunțat principiul naționalist „Olanda Prima“.

Mai mult, Baudet a afirmat că atacul armat de la Utrecht, comis luni de un bărbat turc, este rezultatul politicilor guvernamentale în ceea ce privește imigrația. Mai multe partide olandeze și-au suspendat campaniile electorale în urma incidentului armat, soldat cu trei morți, relatează Euronews.

Forumul pentru Democrație (FVD) și Partidul Popular pentru Libertate și Democrație (VVD, centru-dreapta), formațiunea premierului Rutte, ar urma să obțină același număr de mandate în Senat, potrivit rezultatelor parțiale.

Comisia electorală olandeză urmează să anunțe rezultatele finale la 25 martie.

Senatul olandez are rolul de a evalua măsurile adoptate de Camera Reprezentanților, camera inferioară a Legislativului de la Haga.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele