Cabinetul Dăncilă II a depus jurământul la Cotroceni

Iohannis a refuzat numirea lui Vasilescu la Transporturi și a lui Laufer la Dezvoltare

50
1 minut de lectură

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marți, la Palatul Cotroceni, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că refuză numirea Olguței Vasilescu la Transporturi și a lui Ilan laufer la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației publice.

Olguța Vasilescu a rămas fără niciun minister pentru că președintele a acceptat revocarea ei de la Ministerul Muncii, unde a fost înlocuită cu Marius Budăi.

Președintele a refuzat, în schimb, revocarea lui Paul Stănescu de la conducerea Ministerului Dezvoltării astfel încât, după refuzul numirii lui Laufer, Stănescu rămâne titular la Dezvoltare.

Echipa Cabinetului Dăncilă II este formată din: Ecaterina Andronescu – la Educație, Marius-Constantin Budăi – ministrul Muncii și Justiției Sociale, Niculae Bădălău – ministrul Economiei, Valer-Daniel Breaz – ministrul Culturii și Identității Naționale; Alexandru Petrescu – ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale; Constantin-Bogdan Matei – ministrul Tineretului și Sportului, Gabriel-Beniamin Leș – ministrul Apărării Naționale.

La ceremonia de marți seara, de la Cotroceni, au mai participat premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Viorel Ștefan, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb și ministrul pentru Românii de Pretutindeni Natalia Intotero, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici și ministrul pentru IMM-uri, Radu Oprea.

Președintele Iohannis nu a oferit nicio explicație pentru deciziile sale care-i privesc pe Vasilescu și Laufer.
PSD s-a întrunit marți seara în ședință de urgență pentru a decide înlocuitor pentru Olguța Vasilescu la Transporturi.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele