Cai de Vis, moșia unde poți petrece un Paște 100% românesc

5 minute de lectură

Dacă nu ați decis încă unde să vă petreceți sărbătorile pascale, dar nu vreți să plecați din țară, ci să petreceți 100% românește, pensiunile mici, construite pe model familial, dar cu servicii de cea mai înaltă calitate sunt o variantă demnă de luat în considerare. Și pentru că Bucovina rămâne, cel puțin în cazul minivacanțelor organizate în preajma sărbătorilor religioase importante – Paște, Crăciun – una dintre cele mai apreciate destinații turistice, Moșia Cai de Vis poate fi o astfel de opțiune.

Este o destinație de poveste nu doar datorită locului în care se află, Vârfu Câmpului, nu doar pentru că și-a păstrat intactă autenticitatea, ci și pentru că turiștii ajunși aici sunt integrați în poveste, trăiesc o experiență de neuitat și descoperă un exemplu viu despre cum ne poate transforma dragostea pentru animale. Moșia Cai de Vis s-a născut din dragoste pentru cai și se dezvoltă din dorința de a da celorlalți din bogăția culturală și gastronomică a Bucovinei.

Aflată la 20 km de Suceava și 500 km de București, Moșia Cai de Vis își așteaptă în fiecare anotimp oaspeții cu ce știu ei cel mai bine: herghelia, casa pregătită pentru o vacanță de poveste și bunătățile de la fermă, produse în fermă după rețete tradiționale. „Am deschis oficial poarta moșiei la 1 mai 2007. Și s-au strâns în ultimii ani tot felul de oameni pe la noi, care de care mai interesanți. Personaje scoase din cărți, caractere puternice, năravuri greu de uitat pentru oricine. Pentru fiecare în parte și pentru toți la un loc, am făcut ce-am știut noi mai bine. Am pus pe masă produse proaspete, de sezon, care le-au dat culoare în obraji, plimbări prin pădure, la ceasuri din zi și din noapte, cântări cu patos, acompaniate de acordeon, alergături pe coclauri, șuete de neuitat și o stare de bine, care s-a lipit de ei ca scaiul de haine”,își încep povestea gazdele.

Spusele lor sunt confirmate de turiștii care au petrecut vacanțe aici și au împărtășit experiența. „Dintr-un alt timp… Este un hotel mic, dar foarte primitor. Este decorat într-un stil românesc vechi și pare venit din alte timpuri, dintr-o altă lume. Dar veți avea parte de tot confortul necesar”, a scris Elena pe portalul tripadvisor. Casa de vacanță pare construită pentru a satisface și cele mai exigente cerințe, iar cei 16 cai din manej sunt mândria proprietarilor și bucuria oaspeților. Asta, pentru că toți cei care vor să folosească vacanța pentru a lua lecții de echitație sau pentru a face plimbări călare o pot face fără nici cea mai mică restricție, ajutați de echipa din spatele manejului. Pensiunea, construită pe modelul unui conac cochet, este perfectă pentru o vacanță de familie, departe de zgomotul și aglomerația cotidiene, în care vrei să îmbini liniștea, relaxarea, mâncarea bună cu mișcare sau ceva nou. Pensiunea oferă facilități de cazare similare resorturilor din străinătate – gratuități sau discounturi substanțiale pentru familiile cu copii. Camerele botezate după cele 4 anotimpuri sunt înzestrate cu mobilier pictat de mână. Podelele din lemn te fac să-ți amintești de vacanțele copilăriei. Moșia oferă celor care îi trec pragul pensiune completă, toate produsele puse pe masă fiind locale, preparate în casă după rețete tradiționale bucovinene.

Când vin și stau la taclale, turiștii află o poveste care pare incredibilă și care, în esență, este o demonstrație despre cum un vis îți poate schimba viața.

„Suntem de-ai locului de la început, când am cărat primii saci de materiale pentru construcția moșiei, și am văzut cum sub ochii noștri se ridică o construcție care, în scurt timp, a devenit a doua casă. Astăzi, nu ne putem imagina viața fără tanti Lili, Sheik, celebrul Vlăduț, bunătățile de la micul dejun sau cântările cu ecou până noaptea târziu. Oricine ne-a trecut pragul s-a încumetat să revină cu drag ori de câte ori a putut. Ce să-i faci? Așa e când te îndrăgostești cu patos de un loc și de ai lui oameni”, povestesc gazdele în prezentarea lor oficială.

Povestea Moșiei începe însă cu câțiva ani înainte de intrarea României în Uniunea Europeană, când Vlad, unul dintre proprietarii pensiunii, a decis să-și investească economiile, dintr-un internship pe care îl făcuse în Franța, într-un cal. Moșia a fost construită în jurul visului de a păstra calul, iar prima construcție a fost grajdul unde trebuia adăpostit animalul în timpul iernii. În timp, construirea unei pensiuni a devenit un pas firesc, iar proiectul s-a dezvoltat natural. Astăzi, pensiunea este și locul unde se organizează concursuri de echitație, tabere pentru studenți talentați sau copii fără posibilități financiare. 

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele