UPDATE: Iohannis convoacă referendum pentru justiție printr-un discurs critic la adresa PSD

105
2 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că va convoca un referendum pe probleme din justiție în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, motivând că “așa nu se mai poate”.

“Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă așa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa justiției, declanșat încă de când a preluat guvernarea. De data aceasta, pesediștii vor să dea OUG prin care să modifice codurile penale”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Deciziza vine ca urmare a discuțiilor pe care șeful statului le-a avut cu societatea civilă pe această temă.

“Golăneala PSD a depășit orice limită. Nu e nici în spiritul Constituției, nu servește nici echilibrului democratic în stat ca Guvernl să apeleze la OUG”, a mai spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că în momentul de față, odată cu anunțul privind convocarea unui refrendum pe data de 26 mai, este ilegitimă emiterea unuei ordonanțe de urgență în domeniul Justiției.

“Eludând astfel orice control de constituționalitate înainte de intrarea în vigoare a ordonanței. Trebuie să punem punct acestei practici și trebuie să o facem acum. Dilentatismul și incompetența caracterizează modul în care guvernează PSD. Când se împletește cu intenția de a legifera în favoarea infractorilor atunci avem imaginea unui dezastru pentru România. Adoptarea unei astfel de OUG ar intra în conflict cu Parlamentul, câtă vreme Codul Penal se discută în Parlament. Pesediștii trebuie să oprească aceste atacuri asupra Justiției, pesediști trebuie să înțeleagă că sistemul de justiție nu este la bunul lor plac. Sunt lucruri pentru care oamenii au ieșit în stradă. E evident că PSD încearcă să ignore aceste lucruri, dar vă dau o veste. Nu o mai pot face. Justiția e o chestiune de interes național. E dreptul meu să chem oamenii să își exprime opinia cu privire la chestiuni de interes național. PSD încearcă să deturneze statul român făcând legi în propriul interes. E ilegitimă orice ordonanță în această materie înainte ca voința cetățenilor să fie exprimată la referendum”, a spus Klaus Iohannis.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele