Europa nu elimină Huawei din rețeaua 5G

41
Foto: Getty Images

Uniunea Europeană a anunțat că a pus la punct o strategie pentru a menține securitatea noilor rețele 5G iar acest lucru nu presupune excluderea tehnologiilor Huawei, în pofida avertismentelor repetate lansate de Casa Albă.

Statele Unite au exercitat presiuni asupra statelor europene, cerându-le să nu folosească echipament Huawei în noile rețele 5G, sub pretext că gigantul chinez al telecomunicațiilor prezintă riscuri de securitate, informează CNN.

Huawei a respins în repetate rânduri acuzațiile și au cerut Administrației Donald Trump să furnizeze dovezi în acest sens.

Săptămâna aceasta, Comisia Europeană a anunțat ferm că statele membre UE sunt responsabile pentru propriile decizii legate de securitate, dar le-a cerut acestora să realizeze evaluări ale riscurilor de securitate prezentate de rețelele 5G până la sfârșitul lui iunie. De asemenea, statele membre vor pune la punct o evaluare extinsă a riscurilor de securitate până la sfârșitul lui decembrie, ce va include măsuri de protecție pentru rețeaua 5G la nivelul Uniunii Europene.

Huawei este cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicații din lume iar cota sa de piață în Europa este estimată între 35 și 40%.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele