Canada va asigura protecţia familiei prinţului Harry doar până la 31 martie

74
2 minute de lectură

Guvernul canadian a anunțat că nu va plăti pentru a asigura protecţia familiei prinţului Harry, care s-a mutat de peste două luni în această ţară, iar din luna aprilie, prinţul şi familia sa vor deveni cetăţeni privaţi, scrie Page Six, preluat de Mediafax.

În prezent, cei trei sunt păziţi de poliţia regală canadiană. Reprezentanţii instituţiei au spus că au asigurat protecţia familiei prinţului la solicitarea poliţiei metropolitane din Marea Britanie, deoarece aceştia au în prezent statut de „persoane protejate la nivel internaţional“.

Cuplul princiar a emis un comunicat în care spune că are în continuare nevoie de protecţie, având în vedere faptul că prinţul Harry este membru al familiei regale britanice şi că ducesa este, la rândul ei, celebră. „Nu vor fi făcute publice alte detalii, fiind o informaţie secretă, din motive de securitate“, se mai arată în comunicat.

În luna ianuarie, premierul Justin Trudeau a spus că guvernul său „nu prea a fost“ implicat în vreo negociere privind mutarea cuplului în Canada.

Nu se cunosc informaţii despre costurile implicate de protejarea cuplului princiar, potrivit Page Six.

Prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan de Sussex, îşi vor îndeplini îndatoririle regale oficiale până la 31 martie.

Harry şi Meghan au anunţat la începutul lunii ianuarie că renunţă la statutul de membri seniori ai familiei regale britanice şi că vor să devină independenţi din punct de vedere financiar. ■

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele