Canada va extinde misiunea de instruire a forțelor armate din Ucraina

32
1 minut de lectură

Canada este așteptată astăzi să anunțe că va extinde misiunea unui grup de 200 de militari canadieni însărcinați cu instruirea forțelor armate din Ucraina, pe fondul tensiunilor cu Rusia, au anunțat surse politice și militare, relatează Mediafax.

Ministrul canadian de Externe Chrystia Freeland și ministrul Apărării, Harjit Sajjan, vor ține astăzi o conferință de presă. „Este vorba despre extinderea misiunii din Ucraina“, a informat sursa, care a vorbit în condiții de anoniminate.

Misiunea canadiană în Ucraina, care a început în 2015, are setată ca dată limită sfârșitul lunii martie. Mai multe surse politice și militare au informat, cu toate acestea, că militarii canadieni vor rămâne mai mult timp din cauza tensiunilor între Ucraina și Rusia.

Ministerul canadian al Apărării a informat în luna decembrie că peste 10.000 de membri ai forțelor armate ucrainene au fost antrenați de contigentul militar canadian.

Freeland, un critic al anexării Crimeii de către Rusia în 2014, a declarat sâmbătă că în continuare condamnă „încălcarea suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei“.

Uniunea Europeană, Statele Unite şi Canada au impus vineri seară noi sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza incidentului maritim din Marea Azov, a activităţilor din estul Ucrainei şi a anexării regiunii ucrainene Crimeea.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele