Când soluțiile politice se epuizează, mai rămâne o alternativă: „Va fi nevoie de un miracol pentru a rezolva problema frontierei irlandeze”

107
1 minut de lectură

Va fi nevoie de un miracol ca Uniunea Europeană și Marea Britanie să găsească o soluție privind frontiera irlandeză și să evite producerea unui Brexit fără acord, a declarat joi ministrul de Exerne din Luxemburg, Jean Asselborn, relatează site-ul agenției Reuters, citat de Mediafax.

„Miracolele nu ar trebui niciodată excluse, însă sunt sceptic că putem pur și simplu scoate ceva care să garanteze că Irlanda nu are frontieră și că, în același timp, UE poate controla ce intră pe piața”, a declarat acesta pentru postul german SWR.

„Nu sunt convins că putem afirma cu siguranță că Brexit se va produce fără un acord, însă trebuie să fim conștienți de consecințele unui Brexit fără acord”, a adăugat Asselborn.

Premierul britanic Boris Johnson a ajuns joi la Paris, unde va avea o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron, în contextul în care Londra este hotărâtă să iasă din UE fără un tratat dacă Bruxellesul nu acceptă renegocierea Acordului Brexit.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele