Candele,flori și jucării de pluș în fața Casei Groazei din Caracal: Tu, Alexandra, ești eroul nostru

169
2 minute de lectură

Zeci de candele, flori și jucării de pluș au fost puse de localnicii din Caracal, în fața casei lui Gheorghe Dincă, locul unde sunt informații că ar fi murit Alexandra, fata de 15 ani, care a sunat de trei ori la 112, fără a fi salvată. Pe o coală de hârtie scrie: „Tu, Alexandra, ești eroul nostru”.

Zeci de oameni au venit și au depus flori, candele, dar și jucării de pluș în fața casei unde se pare că ar fi murit Alexandra, fata în vârstă de 15 ani, care a sunat de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată, însă nu a fost salvată.

„Ți-ai dat viața în încercarea de a face dreptate. Datorită ție și sacrificiului care ți-a adus sfârșitul a fost descoperită casa groazei și alte victime își vor găsi liniștea. Ai luptat copile, ai avut puterea și curajul să faci mai mult decât au făcut autoritățile statului român. Ai fost ucisă cu bestialitate de către un monstru ce a avut ca aliați nepăsarea, incompetența și nepăsarea celor cărora tu le-ai oferit încrederea ta. Iartă-ne, copile, că noi ca adulți nu am luptat cu aceeași putere ca a ta împotriva lipsurilor din sistemul românesc. Drum lin către îngeri, Alexandra”, este o scrisoare lăsată în fața porții locuinței lui Gheorghe Dincă, suspectul principal în acest caz.

Scrisoarea, intitulată „Tu, Alexandra, ești eroul nostru” se termină cu mesajul „Noi suntem vocea ta cerând justiție și pedeapsă”.

Sute de protestatari s-au adunat în centrele marilor orașe și în Capitală. Oamenii au aprins lumânări și au adus buchete de flori. În centrul Iașului, mai multe tinere au afișat mesajul „ȘI eu sunt Alexandra”, iar la Cluj-Napoca au scris cu cretă pe zona pietonală #112 și #19 ore.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele