Capitala Venezuelei este din nou în beznă

1 minut de lectură

Capitala Venezuelei, Caracas, a fost din nou ieri în beznă din cauza unei pene de curent ce s-a înregistrat și în alte regiuni ale țării afectate de o gravă criză economică și politică, relatează BBC.

O primă întrerupere a curentului a avut loc luni, timp de patru ore. Încă din momentul crizei precedente, când capitala și alte regiuni au fost în întuneric timp de peste o săptămână, președintele contestat Nicolas Maduro a încercat să acuze opoziția și Statele Unite de sabotarea rețelei de electricitate.

Liderul opoziției, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar acuzându-l pe Maduro de fraudarea alegerilor. Disputa dintre Guaido, susținut de Statele Unite, Uniunea Europeană, precum și alte state, și Maduro, susținut de Rusia și Turcia, se prelungește pe fondul gravei crize economice cu care se confruntă țara.

Săptămâna trecută, șeful de cabinet al lui Guaido a fost arestat într-un raid al forțelor de securitate, sub acuzația de terorism.

Pana de curent a venit la mai puțin de două săptămâni de la reluarea aprovizionării cu energie electrică în toate zonele din țară, în urma penei de curent începute în data de 7 martie. Președintele Nicolas Maduro a transmis atunci că incidentul este un „atac cibernetic“ efectuat de Statele Unite, ipoteză respinsă de experți, care consideră că de vină sunt sistemele neîntreținute și lipsa investițiilor în domeniul energetic.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele