Care este miza alegerilor anticipate și cine se teme de votul românilor

83
3 minute de lectură
Surse foto: Facebook

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu există niciun motiv pentru ca alegerile parlamentare să aibă loc înainte de termen, că nu există nicio criză care să-l determine pe premierul Ludovic Orban să-și dea demisia. Politicianul social-democrat crede că miza alegerilor anticipate este teama liberalilor.

„Singura criză din România este legată de disperarea Guvernului Minciună de a nu deconta, la alegerile la termen, din toamnă, nerespectarea promisiunilor făcute românilor privind plata majorărilor salariale și a pensiilor.

Singurul motiv pentru care vor mutarea alegerilor parlamentare înainte de 1 septembrie este obținerea votului și păstrarea scaunelor, fără a putea fi sancționați de cetățeni”, a scris liderul PSD pe Facebook.

Cu câteva ore înainte, Marcel Ciolacu a afirmat că alegerile anticipate  „ar arunca România într-o criză politică superficială” și că „cine o va face trebuie să își asume, cum și PSD și-a asumat greșeala când și-a demis propriul guvern”.

Ciolacu susține că nu vor exista alegeri anticipate pentru că guvernul, chiar și minoritar, poate funcționa.

„Nu este o criză politică în România. Avem un președinte nou ales, un guvern minoritar, au mai fost guverne minoritare, avem un parlament funcțional. Nu văd unde e criza. Încep să nu înțeleg cine își asumă declanșarea unei crize politice în România”, a explicat liderul PSD.

Acesta a afirmat că se va ocupa de reîntregirea Stângii, iar acest proiect va demara la Congresul PSD din februarie.

De cealaltă parte, liderul deputaților PNL, Florin Roman îi acuză pe social-democrați că se tem de alegerile anticipate. „Șoc și groază în PSD, după anunțul premierului Ludovic Orban, de declanșare a procedurilor pentru alegeri anticipate. Sau mai bine zis, PSD fuge ca dracu de tămâie de votul romanilor, după ce cuplul Dragnea-Dăncilă, la braț cu PSD, a dat foc României”, a transmis acesta într-un comunicat.

Vineri, premierul Ludovic Orban a declarat, după întâlnirea cu președintele Iohannis, că decizia este clară și că va declanșa procedura pentru organizarea alegerilor anticipate. El va coordona un grup de lucru care va negocia cu partidele în acest scop.

În condițiile în care, până acum, PSD nu are intenția de a iniția o moțiune de cenzură, rămâne varianta demisiei premierului sau introducerea moțiunii de către PNL sau aliați. Dacă Ludovic Orban demisionează, el nu mai poate fi desemnat premier. Joi, Klaus Iohannis a declarat: „În continuare, eu cred că Ludovic Orban este cea mai bună soluție de premier, fie premier plin, fie interimar”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele