Carlos Ghosn va fi eliberat pe cauțiune

1 minut de lectură

Fostul director general al companiilor Nissan şi Renault, Carlos Ghosn, va fi eliberat astăzi pe cauțiune după ce a fost încarcerat timp de mai bine de trei luni într-o închisoare japoneză, relatează CNN.

Tribunalul districtual din Tokyo a anunţat astăzi că Ghosn ar putea fi eliberat din închisoare pentru o cauțiune de un miliard de yeni (9 milioane dolari).

Procesul lui Ghosn este aşteptat să înceapă în cursul acestui an, în urma unor acuzații privind subevaluarea veniturile sale și abuzul de poziția sa prin transferul pierderilor rezultate din investiții personale către constructorul japonez. Ghosn neagă toate acuzaţiile ce i se aduc.

Ghosn pretinde că situația în care se află este rezultatul unui complot al directorilor de la Nissan, care se opun fuziunii cu Renault.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele