Câte miliarde va pierde Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord. Un calcul realizat de ONU

77
1 minut de lectură
Sursa: Dan Kitwood/Getty Images

Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD) a avertizat marți că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord va cauza pierderi de cel puțin 16 miliarde de dolari în exporturile acestei țări, potrivit Mediafax, care citează Reuters.

Agenția ONU notează că aceste costuri vor fi mult mai mari dacă se iau în calcul și efectele indirecte ale unui Brexit fără un acord.

„Cercetarea UNCTAD arată că un Brexit fără Acord va duce la pierderi de cel puțin 16 miliarde de dolari în cazul exporturilor Marii Britanii, ceea ce reprezintă o pierdere de aproximativ 7% din totalul exporturilor britanice către Uniunea Europeană”, arată organizația.

„Aceste pierderi ar fi mult mai mari din cauza controalelor la frontieră și a întreruperilor care se vor înregistra în rețelele de producție existente”, adaugă UNCTAD.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele