Ramona Bruynseels, după gafa comisă: România trebuie să aibă exerciții militare comune cu Rusia

862
2 minute de lectură
Sursă foto: Facebook/Ramona Ioana Bruynseels

Ramona Bruynseels, propunerea de candidat pentru rezidențiale din partea Partidului Puterii Umaniste, a scris, pe Facebook, după ce a declarat că Rusia face parte din NATO, că exprimarea sa a fost „nefericită” și se referea la faptul ca România să aibă exerciții comune, de colaborare cu Rusia, transmite Mediafax.

„Când am răspuns întrebării, mă refeream la faptul că România, membră a NATO, trebuie să aibă exerciții comune, colaborare cu Rusia. Suntem, împreună cu Rusia, implicați în tot ce se întâmplă în regiunea noastră și împreună trebuie să veghem asupra stabilității regionale. A fost o inversiune a topicii frazei, care a generat această neînțelegere. Da, am avut o exprimare nefericită și a fost speculată ca atare”, a scris, marți, pe Facebook, Ramona Bruynseels.

Aceasta a mai scris că știe structura NATO, explicând că dovada este experiența sa ca reporter voluntar în presa militară.

„Am văzut postările și știrile care au apărut, ca urmare a emisiunii de aseară, de la Digi24. În primul rând, mă bucur că sunt urmărită și le mulțumesc celor care au găsit timp să scrie despre mine. Apreciez și criticile și sfaturile bune. Sunt convinsă, însă, că nu pune nimeni la îndoială faptul că nu aș ști structura NATO și relațiile ei cu Rusia. Pentru cine nu știe, am fost inclusiv, câțiva ani, reporter voluntar în presa militară, la Radio și TVR Cluj. Mai jos, o amintire din timpul unui exercițiu militar NATO de la Turda, cu colegi din mai multe țări. A fost o onoare și o plăcere să lucrez cu trupele României, respectiv, Corpul IV Armata Teritorial Transilvania, și cele ale NATO. În cealaltă fotografie sunt alături de Anders Fogh Rasmussen, fost secretar general NATO, care mi-a fost profesor la Harvard”, arată mesajul Ramonei Bruynseels de pe Facebook.

Candidata Partidului Puterii Umaniste la Președinția României a declarat luni seară, la Digi24, că Rusia face parte din NATO.

„Nu îi ignorăm total și nici nu avem cum. Suntem împreună cu Rusia parte a NATO. Trebuie să ne continuăm exercițiile bilaterale și exercițiile din cadrul NATO pe partea militară”, a afirmat Bruynseels, întrebată despre partenerii României din Est.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele