Cătălin Predoiu, criticat de trei asociații de magistrați, după declarațiile din Parlament

24
2 minute de lectură
Sursa foto: Facebook

Trei asociaţii de magistraţi critică declaraţiile din Parlament ale ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu, potrivit cărora un magistrat dacă este onest nu trebuie să fie preocupat de anchetele penale pe numele său. Preocupările magistraţilor cu privire la anchetele sunt legitime, spun asociațiile.

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), Asociaţia Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) și Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) susțin, într-un comunicat remis presei, că preocupările magistraţilor cu privire la anchetele judiciare sunt legitime.

„Magistrații onești au realizat târziu că alți magistrați onești au fost anchetați pentru soluțiile pronunțate, că secretul deliberării era încălcat de procurorii DNA, că alți magistrați onești au fost trimiși în judecată și suspendați din funcție pentru fapte nedeterminate sau pentru fapte ce nu există ori pentru hotărârile date, că alți magistrați onești au fost interceptați de procurorii DNA (…), că alți magistrați oneşti au fost purtați în anchete penale, imaginea și cariera fiindu-le terfelite, pentru ca, apoi, instanța să pronunțe hotărâri definitive de achitare”, se arată în comunicatul magistraţilor.

Potrivit acestuia, magistraţii au început să se îngrijoreze cu privire la dosare „când a ieşit la iveală modul abuziv în care DNA” a condus anchetele.

„Revenind pe fond la afirmaţia ministrului Predoiu, magistraţii oneşti nu s-au preocupat de «anchetele judiciare în ceea ce îi priveşte» până când a ieşit la iveală modul abuziv în care DNA a condus anchetele contra multor colegi oneşti de-ai lor”, se mai arată în comunicat.

Cătălin Predoiu a primit aviz negativ în comisiile juridice reunite ale Parlamentului, după o audiere care a durat peste două ore. Au fost 37 de voturi „împotrivă”, 26 de voturi „pentru” și 10 abțineri.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele