Caz înspăimântător în Italia. Medici și politicieni, implicați în manipularea psihologică a unor copii pentru a fi „vânduţi” unor asistenţi familiali

987
1 minut de lectură

Carabinierii din Reggio Emilia, nordul Italiei, au arestat 18 persoane, printre care un primar şi mai mulţi medici, suspectaţi că au recurs la manipulări psihologice asupra unor copii pentru a-i lua de la părinţii lor şi a-i „vinde” unor asistenţi familiali, relatează Agerpres, care citează AFP.

Cazul, dezvăluit joi de presa italiană şi confirmat pentru AFP de carabinieri, implică personalităţi politice, medici, precum şi psihoterapeuţi ai unei asociaţii de asistenţă socială din Moncalieri, în apropiere de Torino, percheziţionată în cursul dimineţii de forţele de ordine.

Persoanele reţinute sunt suspectate de implicare într-o vastă organizaţie prin care copiii erau manipulaţi prin şedinţe de „spălare pe creier”, în care uneori erau folosite inclusiv electroşocuri.

Electroșocurile erau folosite împreună cu imagini cu tentă sexuală, ca o „mică mașinărie de memorie”, pentru a le crea copiilor „amintiri fictive despre abuzuri”, relatează France 24.

Ancheta, începută în 2018 şi denumită „Îngeri şi demoni”, a permis dezvăluirea unei scheme ce „trebuia să treacă drept un model în materie de protecţie a minorilor victime ale unor abuzuri ceea ce era, în realitate, o afacere ilicită în defavoarea copiilor”, a scris cotidianul La Repubblica.

„Acuzațiile sunt șocante și înspăimântătoare”, a declarat premierul italian Giuseppe Conte la întâlnirea G20 din Japonia.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele