Putin: „Valorile liberale sunt învechite”/ Replica șefului Consiliului European: „Legile oligarhilor sunt învechite”

452
2 minute de lectură

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, în cadrul unui interviu acordat publicației Financial Times, că valorile liberale sunt învechite, deoarece sunt deja respinse de majoritatea populației din țările occidentale, potrivit Reuters, transmite Mediafax.

De asemenea, Putin a declarat că, în opinia sa, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a făcut o greșeală majoră atunci când a adoptat o poziție liberală față de imigranții din Orientul Mijlociu.

„Ideea liberală presupune că nu trebuie făcut nimic. Migranţii pot ucide, jefui şi viola fără să fie pedepsiți pentru că drepturile lor ca migranţi trebuie protejate. Care sunt aceste drepturi? Fiecare infracţiune trebuie să fie pedepsită”, a spus liderul de la Kremlin.

„Aşadar, ideea liberală s-a învechit. Ea intră în conflict cu interesele majorităţii covârşitoare a populaţiei”, a adăugat el.

Vladimir Putin a adăugat că Rusia nu este o țară homofobă, dar disponibilitatea politicienilor occidentali de a îmbrățișa homosexualitatea îi pare excesivă.

„Valorile tradiţionale sunt mai stabile şi mai importante pentru milioane de oameni decât această idee liberală care, în opinia mea, chiar nu mai există”, a spus președintele rus.

Reacția lui Donald Tusk

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat la Osaka pentru summit-ul G20, a declarat că nu este „deloc de acord” cu declarațiile președintelui Rusiei, informează France 24.

„Trebuie să spun că nu sunt deloc de acord cu argumentul potrivit căruia liberalismul este învechit”, a spus Tusk. „Cine spune că democrația liberală este învechită spune și că libertățile sunt învechite, că statul de drept este învechit și că drepturile omului sunt învechite”, a adăugat președintele Consiliului European.

„Ceea ce mi se pare cu adevărat învechit este autoritarismul, cultul personalității și legile făcute de oligarhi, chiar dacă, uneori, acestea par eficiente”, a adăugat Donald Tusk.

Cei doi lideri ar urma să se întâlnească în cadrul summit-ului G20, desfășurat în perioada 28-29 iulie în orașul japonez Osaka.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele