Trump face glume cu Putin: „Te rog să nu te amesteci în alegerile americane“

181
1 minut de lectură

Președintele american, Donald Trump, a susținut o scurtă conferință de presă alături de omologul său rus, Vladimit Putin, în cadrul summitului G20 ce se desfășoară la Osaka, cerându-i în glumă liderului de la Kremlin să nu intervină în procesul electoral din Statele Unite, relatează BBC.

Abordat în prealabil de ziariști în legătură cu presupusul amestec al Rusiei în procesul electoral ce a avut loc în Statele Unite, în 2016, liderul de la Casa Albă i s-a adresat lui Putin zâmbind și spunându-i: „Nu interveni în alegeri, te tog!“.

Este prima întâlnire dintre cei doi lideri după concluziile investigației Mueller cu privire la presupusul amestec al Rusiei în cadrul prezidențialelor americane din 2016.

Agențiile de informații din Statele Unite au concluzionat că Rusia s-ar fi aflat în spatele unui efort de a influența procesul electoral într-o campanie autorizată de Kremlin ce a presupus atacuri cibernetice și știri false diseminate în social media.

Cu toate acestea, raportul Mueller a concluzionat că nu există dovezi care să ateste existența unei conspirații între echipa de campanie a lui Trump și Rusia pentru influențarea alegerilor.

G20 este o întâlnire anuală la care participă liderii statelor cu cele mai mari și în cel mai rapid proces de creștere economică. Anul acesta, subiectele care cel mai probabil vor produce diviziuni sunt schimbările climatice, Iranul, protecționismul și comerțul global.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele