CCR: se poate organiza referendum în ziua europarlamentarelor

1 minut de lectură

Curtea Constituțională a decis că se poate organiza un referendum în ziua alegerilor europarlamentare. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi ale judecătorilor Curții care au declarat, astfel, neconstituțională prevederea inițiată de PSD în legea alegerilor.

Președintele României, Klaus Iohannis, a atacat la CCR legea adoptată anul trecut de majoritatea guvernamentală prin care se interzicea organizarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile pentru Parlamentul European.

Modificarea făcută de coaliția PSD-ALDE cu sprijinul UDMR a fost făcută în contextul în care șeful statului a inițiat procedura de organizare a unui referendum pe justiție.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele