Cererea de azil politic a Elenei Udrea, respinsă

139
Elena Udrea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Bucureşti, noiembrie 2016. Foto: facebook.com/EUdrea.

O comisie administrativă de imigrări costaricană a respins miercuri cererea Elenei Udrea de azil politic.

Anunțul a fost făcut de avocatul fostului ministru al Turismului care a anunțat că clienta sa va face contestație în instanță, pentru că decizia nu este definitivă.

Curtea Supremă a suspendat, la sfârșitul anului trecut, executarea pedepsei Elenei Udrea în cazul ”Gala Bute”, în care aceasta a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Decizia Instanței Supreme a fost dată după ce Curtea Constituțională a declarat nelegale completele de cinci judecători de la Curtea Supremă, printre care și cel care a judecat-o pe Elena Udrea.

Fostul ministru a fost eliberată din închisoarea costaricană, unde a fost deținută după ce a fost prinsă de ofițerii Interpol care au pus în aplicare un mandat internațional emis pe numele său, în urma condamnării primite la Curtea Supremă.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele