CE recomandă începerea negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la UE

15
1 minut de lectură

Comisia Europeană a recomandat miercuri în mod oficial ca Macedonia de Nord să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană, informează Mediafax.

Recomandarea a fost făcută în urma unei reuniuni a Comisiei la Bruxelles, după cum a anunțat pe Twitter Johannes Hahn, comisarul european pentru Politici de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere.

Pentru ca negocierile să poată fi demarate este necesar ca toate statele membre ale Uniunii Europene să fie de acord cu acest lucru.

Aderarea Macedoniei de Nord la UE şi NATO a fost blocată până recent de Grecia. Modificarea denumirii statului, din „Republica Macedonia“ (recunoscută la nivel internațional sub denumirea „Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei“) în „Republica Macedonia de Nord“, a fost o condiție impusă de Grecia pentru ca Atena să nu se mai opună aderării acestei țări la cele două organizații internaționale. Modificarea denumirii statului a fost decisă în urma Acordului de la Prespa, semnat în 2018.

În luna martie, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Federica Mogherini, a declarat că Uniunea Europeană intenționează să deschidă negocierile de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Blocul comunitar în luna iunie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele