Cel mai mare spital din sud-estul țării va avea heliport

30
2 minute de lectură
Foto: InstituțiiMedicale.ro

Spitalul de Urgență din Galați va avea heliport în urma unei investiții de aproximativ 4 milioane de euro. Pista pentru elicopterul SMURD va fi amplasată pe acoperișului unei parcări supaetajate, aflată acum în construcție, informează MEDIAFAX.

Heliportul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galați va fi cel de-al cincilea de acest tip din țară. În prezent, există trei spitale cu heliport, al patrulea spațiu de aterizare pentru elicopterele medicale este în construcție în București și ultimul va fi gata spre finalul anului viitor la Galați.

Heliportul de la Galați va costa aproximativ patru milioane de euro și va avea sistem de lumini pentru aterizările nocturne.

„Se fac investiții foarte mari la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf Ap Andrei Galați. Heliportul vine firesc după toate investițiile. Va fi o construcție separată. Pe acoperișul parcării supraetajate va fi amplasat un suport metalic, înalt de câțiva metri, astfel încât să depășească înălțimea clădirilor din jur. Va avea balizaj pentru aterizări pe parcursul nopții și ar putea fi gata până la finalul anului viitor, cel târziu la începutul anului 2021. O să coste între trei și patru milioane de euro, banii vor veni de la bugetul nostru”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Heliportul va fi folosit de elicopterul SMRD care preia cazurile grave din județele Galați, Tulcea, Brăila, Vrancea, Buzău și din sudul Republicii Moldova. Investiția este cu atât mai importantă cu cât
spitalul din Galați trece prin mari transformări și oferă servicii unice în zona de sud-est a țării.

„Ieri (n.r. luni, 30 septembrie) a fost aprobată realizarea unei secții de cardiologie interventională. Asta înseamnă că se vor putea efectua coronarografii, se vor putea monta stenturi la pacienții cu infarct miocardic, iar specialiștii vor putea implanta stimulatoare cardiace temporare și permanente. Elicopterul va scurta foarte mult timpul în care medicii vor putea să intervină”, a anunțat Biroul de Presă al Consiliului Județean.

Parcarea supaetajată peste care se va construi heliportul se află în curtea Spitalului de Urgență din Galați. Clădirea care va fi gata în următoarele două luni va avea trei etaje și aproape 500 de locuri de parcare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele