Un scandal de spionaj îl obligă pe directorul de operațiuni al Credit Suisse să demisioneze

21
1 minut de lectură
Sediul Credit Suisse. Foto: Wikimedia/Roland zh (CC BY-SA 3.0)

Directorul de operațiuni al Credit Suisse, Tidjane Thiam, și-a dat demisia după ce probele au arătat faptul că a inițiat supravegherea unui executiv care a părăsit brusc firma, relatează BBC, citat de MEDIAFAX.

Detectivii privați au fost angajați pentru a-l urmări pe fostul șef al diviziei de administrare a averilor, Iqbal Khan, timp de două săptămâni, în septembrie.

Pierre-Olivier Bouee, membru al Comitetului executiv al băncii elvețiene, a spus că a inițiat singur supravegherea lui Khan.

Credit Suisse a spus că decizia de a-l supraveghea pe Iqbal Khan a fost „greșită și a dus la consecințe grave asupra băncii”.

Iqbal Khan a demisionat de Credit Suisse în iulie, iar banca elvețiană a angajat firma de securitate Investigo pentru a-l supraveghea pe angajatul demisionar care urmează să fie codirectorul băncii rivale UBS din 1 octombrie. În 17 septembrie, Khan a depus o plângere penală împotriva Credit Suisse, iar trei angajați ai firmei de securitate au fost reținuți de autorități pentru incident, a declarat, la acel moment, un reprezentant al Investigo.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele