Cel puțin 23 de morți în urma unei tornade ce a lovit statul american Alabama

26
1 minut de lectură

Cel puțin 23 de persoane au murit și mai multe au fost rănite ieri, în urma unei tornade ce a lovit sud-estul statului american Alabama, parte a unui sistem sever de furtuni care a distrus case, a smuls copaci și a dezlănțuit alte tornade în regiunea de sud-est.

Potrivit șerifului din Lee County, Jay Jones, pagubele sunt catastrofale iar posibilitatea găsirii mai multor victime este foarte probabilă. Numărul total al răniților nu este încă știut, informează BBC.

Cea mai afectată a fost regiunea din apropierea localității Beauregard, unde diametrul tornadei a fost de cel puțin 0,8 km.

Zeci de echipe de intervenție s-au alăturat eforturilor de salvare, după ce meteorologii au anunțat tornada dezlănțuită de un sistem puternic de furtuni. Peste 20.000 de persoane au rămas fără curent electric.

Alerte de tornade au fost de asemenea anunțate în Georgia, Carolina de Sud și Florida.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele