Cercetări penale împotriva a 26 de români care nu au respectat regulile carantinei sau ale izolării

40
1 minut de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Poliția Română cercetează penal 26 de persoane care au încălcat regulile carantinei sau ale izolării. Până în prezent, au fost deschise 19 dosare, relatează Mediafax.

Potrivit şefului Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, 19 dosare penale au fost deschise pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. În aceste 19 dosare sunt implicate 26 de persoane, acuzate că nu au respectat regulile carantinei sau ale izolării.

Patru dosare sunt deschise în Alba, 7 în Prahova, 3 în Olt, 2 în Vâlcea și câte un dosar în Neamţ, Sălaj și Vaslui.

Măsurile au fost înăsprite luni, când Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, în contextul epidemiei de coronavirus, a suspendat, printre altele, transportul rutier regulat de persoane pentru toate cursele efectuate spre și din Italia începând cu 10 martie și până pe 31 martie. De asemenea, operatorii de transport rutier care tranzitează Italia au obligația să comunice cetățenilor români care se îmbarcă din Italia că, odată veniți în țară, vor intra în carantină sau în izolare, Mai mult, nu se pot introduce noi trenuri, iar operatorii feroviari trebuie să transmită călătorilor români că, odată veniți în țară, vor intra în carantină sau în izolare. ■

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele