Cererea de eliberare a lui Dragnea, transferată la Înalta Curte de Casație și Justiție

20
2 minute de lectură
Foto: AGERPRES

Marți, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis ca cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea, formulată de apărătorii săi, să fie transferată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Curtea Supremă a respins deja o cerere similară formulată de avocaţii fostului lider PSD.

În sala de judecată, fostul lider al PSD a afirmat în sala de judecată că cererea sa este amânată din diverse motive și că va ajunge să își termine mandatul de executare până se va lua o decizie.

„Când ajunge să se judece această cerere, îmi termin mandatul. După o cerere de abţinere aprobată, o cerere de recuzare respinsă, Tribunalul putea trimite la altă instanţă dosarul”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Avocații lui Liviu Dragnea s-au contrat cu procurorul în sala de ședință de la Tribunalul București. Judecătoarea a spus că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar trebui să judece această solicitare venită din partea fostului lider PSD, având în vedere că o solicitare similară a fost deja discutată de Curtea Supremă.

Avocaţii fostului lider social-democrat au susţinut că cererea de a trimite dosarul la Curtea Supremă nu poate fi admisă, având în vedere că face referire exclusiv la starea de arest a fostului preşedinte PSD, și că cererea trebuie judecată la Tribunalul Bucureşti pentru că aceasta e instanţa care a emis mandatul de arestare pe numele său.

Aceasta este a patra cerere de eliberare formulată de apărătorii fostului şef al PSD.

Liviu Dragnea a fost condamnat în luna mai a anului trecut la 3 ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.


[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele