China a depășit SUA în topul celor mai bogați 10% oameni din lume

70
1 minut de lectură

Un nou raport realizat de Credit Suisse relevă o creștere a bunăstării în China, unde în prezent trăiesc 100 de milioane din cei mai bogați 10% oameni ai lumii, categorie în care se află 99 de milioane de americani, relatează CNN.

Statele Unite continuă să aibă mai mulți milionari, adică 18,6 milioane sau 40% din totalul mondial, față de 4,4 milioane în China. Totodată, numărul de milionari crește în SUA în ritmul cel mai alert. Potrivit raportului, creșterea bunăstării pentru al 11-lea an consecutiv se datorează dobânzilor reduse și reducerilor de taxe operate de republicani.

Americanul de mijloc continuă să aibă o situație materială mult peste același segment în China, cu o avere per adult de 432.365 de dolari în SUA, față de 58.544 în China.

Însă China este într-o creștere alertă, înlocuind Europa ca principal motor de creștere a bunăstării globale și asta în pofida disputei comerciale cu Statele Unite, dispută ce îi afectează economia.

„Condițiile comerciale și nivelul datoriilor sunt motive de îngrijorare, însă semnalele pentru anii viitori sunt altminteri pozitive“, observă Credit Suisse, în raportul său anual despre bunăstarea la nivel mondial. ■

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele