Ciolacu, despre cazul Pintea: Vela este responsabil de spectacolul care a fost la televizor

42
3 minute de lectură
Sorina Pintea Sursa foto: Facebook

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, miercuri seara, că Marcel Vela este vinovat de „spectacolul văzut la televizor”, referindu-se la acuzațiile făcute de avocații Sorinei Pintea, potrivit cărora aceasta a fost dusă cu cătușe la medic și a fost bruscată.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, miercuri seara, că astfel de spectacole erau frecvente în urmă unul-doi ani.

„Acum un an, doi aceste lucruri erau zilnice, unii dintre cei cărați cu dube, descărcați, acuzați, filmați, urmăriți, au fost achitați. Trebuie să devenim o țară normală. Încă suntem bolnavi, trebuie cât mai devreme să luăm o atitudine clară și să recunoaștem că până acum am folosit astfel de cazuri în lupta politică”, a spus Marcel Ciolacu, la Digi24.

Întrebat cine este de vină pentru ce s-a întâmplat în acest caz, președintele interimar al PSD a spus că PNL și Marcel Vela.

„Cred că toți suntem de vină. Acum, fiind la putere PNL, el este responsabil de ceea ce se întâmplă. Ministerul de Interne este în acest moment condus de domnul Vela, membru al PNL, și este responsabil de acest spectacol care a fost la televizor”, a mai spus Ciolacu.

El a spus că nu întâmplător presa a fost de față când Sorina Pintea a ajuns la spital.

„Să nu ne facem că presa a fost întâmplător acolo, nu se știa că doamna Pintea se duce la spital, la ce spital, la ce ușă. Cine face aceste lucruri la serviciu trebuie să răspundă și să-și piardă locul de muncă. Nu spun că a fost dirijat politic, dar sunt niște scăpări in instituțiile statului, Ministerul de Interne”, a mai spus Ciolacu.

Avocații Sorinei Pintea au depus o sesizare către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din București, reclamând faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă.

Renate Weber a anunțat miercuri seara că Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele