Ciolacu: Vom sesiza Comisia de la Veneția cu privire la ordonanțele Guvernului

18
2 minute de lectură
Foto: Agerpres

Miercuri, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD va scrie Avocatului Poporului să se sesizeze cu privire la OUG ce modifică sistemul electoral și va sesiza și Comisia de la Veneția. El a adăugat că va cere desecretizarea stenogramelor din ședința de Guvern de marți seara, transmite Mediafax.

„Eu, în virtutea funcției de președinte al Camerei, nu am acces, în acest moment, la toate Ordonanțele votate azi-noapte de către Guvernul Orban. Îi felicit, între ghilimele, pentru acest record absolut, de 25 de Ordonanțe și 31 de Hotărâri de Guvern date într-o noapte. Categoric vom scrie mai mulți președinți de partide Avocatului Poporului să se sesizeze cu privire la Ordonanța de modificare a sistemului din nou electoral”, a spus președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Totodată, el a adăugat că social-democrații vor apela și la Comisia de la Veneția și comisia de monitorizare și vor cere desecretizarea stenogramelor din ședința Guvernului de marți seară.

„O să sesizăm, iarăși, comisia de monitorizare, de la PCE, dar și Comisia de la Veneția, și nu în ultimul rând, o să solicităm desecretizarea stenogramelor din ședința de Guvern. Să vadă și să citească toți românii ce s-a putut întâmpla într-o ședințăde Guvern, în toiul nopții”, a precizat Ciolacu.

„Mai multe, vom discuta după moțiunea de cenzură, care va trece”, a conchis el.

Guvernul a adoptat, marți seara, o Ordonanță de Urgență pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen, care prevede, printre altele, posibilitatea votării la orice secție, indiferent de domiciliu, dar și dublarea numărului de parlamentari în Diaspora.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele