Managementul Fondurilor Europene la nivel regional, descentralizat prin OUG

119
1 minut de lectură

Marți, Guvernul a adoptat OUG care prevede descentralizarea managementului Fondurilor Europene structurale și de investiții la nivel regional. Ministrul Marcel Boloș specifică faptul că autoritățile locale vor fi implicate în implementarea proiectelor de infrastructură de transport, transmite Mediafax.

„Azi a fost adoptată OUG prin care Programul Operațional Regional se descentralizează la nivelul regiunilor. Asta înseamnă pentru beneficiar, pentru autoritățile locale, că nu mai trebuie să bată drumurile de București pentru aprobarea proiectelor sau contractelor de finanțare, ci această aprobare, începând cu perioada de programare 2021-2027, se va putea lua la nivelul regiunilor, la nivelul agențiilor de dezvoltare regionale, unde urmează să funcționeze aceste autorități de management. Așadar, veștile sunt bune pentru autoritățile locale și sper să profite din plin atât de debirocratizarea această instituțională de care vor avea parte, dar și de implementarea unor proiecte de succes la nivelul regiunilor”, a declarat Marcel Boloș, marți, la finalul ședinței de Guvern.

Boloș precizează că „începând de la momentul publicării în Monitorul Oficial al OUG, autoritățile locale vor putea fi implicate în procesul de implementare al proiectelor de infrastructură de transport”.

„Sunt 13 ani de când autoritățile locale așteaptă să se descentralizeze Programul Operațional Regional”, a adăugat Boloș.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele