Cîțu: Dăncilă și Teodorovici au hotărât să facă secret de serviciu toate documentele de la MFP

1341
4 minute de lectură

Liderul senatorilor PNL Florin Cîțu a afirmat că premierul „obstrucționează pe față justiția”, în contextul în care Guvern a decis, joi, să adopte o hotărâre prin care toate documentele Ministerului de Finanțe devin secret de stat. Liberalul susține că este o încercare de a acoperi ilegalitățile, informează Mediafax.

„Viorica obstrucționează pe față justiția!!! PSD se teme de pușcarie! Orlando a înțeles, după o săptămână, că sesizarea procuraturii în ceea ce mă privește a fost o capcană pentru el. După ce l-am anunțat că abia aștept ca împreună cu procurorul de caz să ne uităm prin secretele MFP, curajosul ministru a înțeles că și-a pus singur lațul de gât. Viorica și animalul ei de casă au intrat în PANICĂ! Imediat au hotărât să facă SECRET de serviciu TOATE documentele de la MFP. Și asta au aprobat ieri în ședința de guvern. Așa speră ei că pot opri documentele pe care le primesc din MFP în legătură cu ilegalitățile comise de ei”, a scris Florin Cîțu, joi, pe Facebook.

Liberalul a mai spus că prin adoptarea acestei hotărâri a Guvernului se încearcă ascunderea mai multor lucruri, cum ar fi deplasarea în Cuba, fără mandat, a ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici sau falsificarea execuției bugetare din 2018 și a rectificărilor bugetare de anul trecut și de anul acesta.

„Uitați de ce au aprobat IMEDIAT această hotărâre de guvern: 

-să ascundă urmele deplasării lui Orlando în Cuba și faptul că nu a avut mandat așa cum cerea legea pentru negocia ștergerea datoriei publice pe care Cuba o are către România- 1.5 miliarde dolari. 

-să ascundă cheltuielile cu deplasările pentru capitalizarea diverșilor bănci suspecte la care Orlando este guvernator. 

-evident că cel mai important lucru pe care îl trec la secret este falsicarea execuției bugetare din 2018 dar și a rectificării bugetarii bugetare din 2018 și 2019. 

-detaliile achiziției Banca Românească de EXIM BANK cu bani împrumutați din …ATENȚIE MARE … CHINA … doar pe semnătura lui Teodorovici”, a mai scris senatorul PNL. 

Florin Cîțu le mai transmite celor doi: „V-am prins! Viorica și Orlando, de ce vă este frică nu scăpați. Vă garantez! Îți spun doar atât Orlando. Peste puțin o să te plimbi de mână cu Liviu într-o curte mică”.

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul Finanțelor Publice și de instituțiile aflate în subordinea acestuia și termenele de clasificare aferente.

„Se aprobă Lista cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul Finanțelor Publice și de instituțiile aflate în subordinea acestuia și termenele de clasificare aferente, prevăzută în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(1) Lista cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul Finanțelor Publice și de instituțiile aflate în subordinea acestuia și termenele de clasificare aferente, prevăzută la art. 1 se comunică instituțiilor interesate de către Ministerul Finanțelor Publice, fiind clasificată potrivit legii.

(2) Informațiile clasificate secrete de stat care nu sunt preluate în noua listă, aparținând instituțiilor care nu se mai află în subordinea sau sub autoritatea Ministerului Finanţelor Publice, se mențin ca informații clasificate și se protejează potrivit legii, pe întreaga perioadă a menţinerii clasificării informațiilor sau până la încadrarea acestor informaţii în noi clase şi niveluri de secretizare, după caz”, potrivit actului normativ adoptat de Executiv.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele