Cîțu: Informatizarea ANAF, proiect de siguranță națională

38
3 minute de lectură
Foto: Agerpres

În perioada următoare, procesul de modernizare al ANAF va fi accelerat, iar pentru asta se va propune ca acest proiect să fie considerat de siguranță națională, a declarat, joi, ministrul Finanțelor Florin Cîțu, la un eveniment organizat de ANAF, a transmis Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

„Baza de date de la Finanțe este importantă pentru a înțelege exact cum sunt cheltuiți banii publici și să eliminăm risipa. (…) Ca să grăbesc lucrurile cred că trebuie să discutăm despre informatizarea ANAF și a Ministerului Finanțelor Publice ca un proiect de siguranță națională. Aceasta este propunerea mea, o voi discuta bineînțeles întâi politic, dar este propunerea mea pentru a face acest proiect de siguranță națională pentru a grăbi procedura. Dacă nu s-a întâmplat în 30 de ani de zile sunt sigur că voi avea foarte multe bariere să-l implementez și atunci vreau să elimin aceste bariere. Ori o facem acum, ori vă spun că nu se va întâmpla. Dacă nici acum nu o facem, și nu în 2020, dar să începem să punem fundamentele în 2020, eu nu cred că se va întâmpla prea curând. Și e nevoie acum să o facem”, a spus, joi, ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

El a mai spus că baza de date de la Ministerul Finanțelor trebuie modernizată pentru a se înțelege de ce sunt alocați bani la ministere și proiectele nu se realizează.

„Pentru că bani sunt alocați către ministere și apoi la execuție văd că nu se întâmplă nimic. Atunci trebuie să umblăm în detaliu și asta o să facem la Ministerul Finanțelor Publice, să-i ajutăm pe colegii de la celelalte ministere să folosească banii pe care îi au și nu doar să ceară bani în plus. Acesta e un lucru pe care l-am învățat în această perioadă de bugetare care recunosc că nu a fost perfectă, am fost sub presiunea timpului, și de aceea mai sunt lucruri de îmbunătățit”, a declarat Cîțu.

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a participat joi la evenimentul de lansare al proiectului de consolidare a capacitãții ANAF de a susține inițiativele de modernizare, respectiv lansarea proiectului SAF-T pentru implementarea unui fișier standard internațional de audit pentru toți operatorii economici.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele