Ciucu, PNL, despre proiectul lui Firea: Voi susține aceste măsuri, chiar dacă pune carul înaintea boilor

74
2 minute de lectură

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a afirmat, miercuri, că va susține proiectul anunțat de Gabriela Firea pentru introducerea unei viniete pentru Capitală. El a adăugat că va propune un amendament prin care sumele colectate să fie utilizate special pentru măsuri de mobilitate urbană, informează Mediafax.

„Măsurile pe care le anunță Gabriela Firea azi sunt exact măsurile pe care trebuia să le ia după mai bine de 3 ani de mandat. Sunt genul de măsuri cu caracter restrictiv care se iau la sfârșit, după ce ai creat alternativele: transport comun decent și de încredere, transport alternativ, parcări la intrarea în oraș, șosea de centură șamd. Este vorba de acele măsuri mai complicate, mai grele, proiecte de infrastructura care nu sunt la îndemâna acestui primar incompetent. Cu toate acestea, voi susține aceste măsuri, chiar dacă pune carul înaintea boilor, pentru că situația este extrem de periculoasă pentru sănătatea bucureștenilor”, a scris Ciprian Ciucu, pe Facebook.

El a adăugat că va propune ca banii colectați din vinietă să fie folosiți pentru mobilitate urbană și calitatea aerului.

„Urmează ca noi să facem de la anul lucrurile cum trebuie făcute, în ordinea lor logică. Și încă ceva: voi propune un amendament prin care sumele colectate să fie utilizate special pe masuri de mobilitate urbană / calitatea aerului. Asta ca să nu trimită iar pensionarii la mare sau să toace acești bani pe alte concerte și festivaluri!”, a conchis Ciucu.

Reacția vine în contextul în care Gabriela Firea a anunțat, miercuri, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, mașinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală doar după plata unei viniete. Mașinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

Primarul a anunțat introducerea unei viniete pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov.

“Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă pe București, Oxigen B unde B vine de la București, care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 19 milioane. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Mă refer la mașini înmatriculate în celelalte județe și în alte țări, inclusiv Bulgaria”, a spus Gabriela Firea.

Totodată, mașinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele