Coafeze detașate la Ministerul Culturii cu salarii de 13.000 de lei

1554
1 minut de lectură
Foto: Pixabay

Ministerul Culturii a angajat, prin detașare din mediul privat, coafeze care primesc salarii de 2,5 ori mai mari decât maximul primit de angajții prin concurs. Aceste persoane ocupă funcții de consilieri pe salarii brute cuprinse între 6.600 și 13.500 de lei pe lună, după cum a arătat auditul financiar asupra contului anual de execuție a bugetului de stat pentru anul 2018, asupra Ministerul Culturii, potrivit adevarul.ro.

Informația a fost făcută publică de către sindicatul „Culturalia”, care a transmis într-un comunicat de presă că salariile coafezelor au fost „de aproape trei ori mai mari, faţă de cât prevede grila de salarizare din Ministerul Culturii, raportată la Legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”. Asta în condiţiile în care remuneraţia maximă prevăzută de grilele de salarizare era de aproximativ 5.000 de lei brut/lună.

„Sunt nereguli foarte mari descoperite chiar de Curtea de Conturi, în urma controlului realizat în 2019. Din păcate, ministerul le-a ascuns sub preş, aşa că noi le facem publice. Am înţeles de abia acum de ce Ministerul Culturii nu a avut bani să plătescă drepturile salariale cuvenite. Banii au mers la persoane din mediul privat, detaşate pe salarii uriaşe. Este o bătaie de joc, pe bani publici!”, a declarat Ana Marin, preşedintele Sindicatului Angajaţilor din Ministerul Culturii „Culturalia”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele